Extractia dentara este o procedura simpla si nedureroasa. Din pacate multi oameni se sperie de aceasta interventie, avand in spate experiente neplacute sau chiar traume.

Apelati-ne la 0310699811 si Programati-va Acum! Cabinet Stomatologic Modern, in Bulevardul Sincai numarul 12, Bucuresti. Locatie Centrala.

Stomatologia secolului XXI permite ca aceste interventii sa se realizeze fara nici un pic de trauma sau durere, nici macar post-operatoriu, pacientul simtind maxim o usoara jena.

 

Cand sunt indicate extractiile dentare?

  • Cand avem infectii dentare netratabile
  • La indicatia medicului ortodont, pentru a putea rearanja restul dintilor ramasi
  • Cand dintele este foarte mobil si nu il mai putem salva
  • Cand sunt distrusi peretii coronari atat de mult incat nu se mai poate proteza
  • Cand avem dinti in linii de fractura, sau focare tumorale.

 

Desigur ca pentru a extrage un dinte nu sunt necesare foarte multe resurse, in schimb trebuie analizat planul de ansamblu, pentru ca zona extrasa va trebui sa fie protezata. Solutia de electie in cazul extractiilor dentare este implantul dentar, sau clasic prin punti dentare, proteze detasabile sau scheletate, in functie de zona edentata.

 

Procedura necesita o vizita in care se va efectua extractia dentara sub anestezie locala, sau generala, daca este necesar. Este nevoie de o consultatie la 24-48h post interventional si inca o sedinta pentru eliminarea firelor de sutura.